Använda tält till camping

I sommar har vi i familjen planerat en campingresa till Norge i ett par veckor. Vi brukar alltid ta med oss husvagnen när vi ska åka nånstans men det här året så har vi börjat tänka på ett annat alternativ. Nämligen att tälta. Vi har adrig testat på att tälta tidigare, kanske av bekvämlighetsskäl, men framförallt för att vi alltid brukar ha så mycket packning med oss. Men nu har vi inte tänkt packa mer än vad bagageluckan rymmer och det får räcka. I den här bloggposten tänkte jag skriva lite om vad vi köpt för tält, andra förberedelser och annat vi tänkt ta med oss.

Vi har valt ett pop up tält

Jag har faktiskt tältat en gång tidigare i mitt liv. Det var för säkert tio år sen tillsammans med mina föräldrar som vi var iväg och tältade uppe i Norrland. Jag är säker på att utfallet utav den resan är anledningen till varför jag inte ens övervägt tanken att åka iväg och tälta på över tio år. Det gick inte bra som ni kanske förstår, inte bra alls. Tältet vi använde var av äldre modell och ett sådant man själv behövde snickra ihop ute på campingen. Därför har vi nu bestämt oss för ett pop up tält. När jag läste om pop up tält så ändrades helt min åsikt som jag haft om tält tidigare, det här verkade ju faktiskt riktigt bra. Ett pop up tält är ett slags tält som automatiskt bygger upp sig på egen hand. Allt man behöver göra är att ansluta tältet till ett eluttag så börjar det pumpas in luft. Pop up tältet som vi har valt är utav lite moderna stuk och har till och med plats för bord och stolar. Pop up tält säljs i flera olika varianter och prisklasser, vi valde ett i mellanklassen.

 

Det ska bli riktigt spännande det här och jag lovar att hålla er uppdaterade!