Boka din stamspolning i Stockholm

Ett väldigt effektivt sätt att förhindra vattenskador och översvämningar är en stamspolning. Det är viktigt att göra en stamspolning med jämna mellanrum så att det inte blir stopp i diskhon eller i badrummet. När man stamspolar så spolar man igenom rören för att kunna få bort beläggningar som annars kan leda till att avloppet täpps och på så sätt orsaka vattenskador och så vidare. Minst vart tionde år eller helst ungefär vart femte år så bör man göra en stamspolning, men det är inte upp till dig som privatperson utan bostadsrättsföreningarnas uppgift att hålla koll på när man behöver anlita en firma för att göra en stamspolning.

Hur funkar en stamspolning i Stockholm?

När man gör en stamspolning så görs det med väldigt varmt vatten som sprutas in i rören med ett högt tryck. Gör man stamspolningen på rätt sätt så kommer rören att hålla mycket längre och minskar risken för stopp och översvämningar. Men detta är inget som du kan göra själv utan man måste anlita ett professionellt företag som gör stamspolningen. Ungefärlig kostnad vid stamspolning är ganska lätt att räkna ut, men det är bostadsrättsföreningen som ska stå för kostnaden och det är något som bör budgeteras eftersom det kostar en del. Men om inte den kostnaden betalas och stamspolningen inte utförs så kan rören täppas igen av avlagringar och orsaka skador, vilket blir ännu dyrare.

Stamspolning i Stockholm åtgärdar stopp i avlopp

Man ska alltid anlita professionella företag som utför stamspolningar. Det krävs både kompetens och speciella utrustningar för att kunna utföra en stamspolning på rätt sätt samt att stamspolarna även gör en bedömning av skick för att kunna förebygga problem i rören som ännu inte har upptäckts. Eftersom det finns flera företag att välja på kan du ta in flera offerter för att kunna jämföra priserna.

Stamspolning i lägenhet

När det behövs en stamspolning i en lägenhet så är ett tydligt tecken att det kommer dålig och unken lukt från avloppet som inte försvinner vid en vanlig rengöring. Det är viktigt att göra en stamspolning i lägenheten för att förhindra dålig lukt och stopp i avloppen och det är smart att utföra en stamspolning i förebyggande syfte, istället för att vänta tills det har gått för långt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *