Dags att måla om

Börjar färgen flagna på fasaden eller har barnen ritat med tuschpennor på väggen i vardagsrummet? Då är det dags att kontakta målare södertälje för att fräscha upp villan. I Södertälje finns det många fina hus att hämta idéer från vid färgsättningen av villan. Tar man sig sedan lite längre söderut, till Kulturhuset i Ytterjärna, finns det spännande färgsättningar att inspireras av. Där står antroposofin i fokus och med den kommer tankar om färger och hur olika nyanser påverkar oss. Lär dig gärna mer om färger innan du ringer en målare i Södertälje för att beställa ommålning.

Kanske vill du att fasaden ska målas i samma färg den var i tidigare. Det brukar framför allt gälla om den varit klassiskt faluröd. Men om du har en vanlig färg som helt enkelt känns lite daterad, kan det vara läge att måla om huset. En målare i Södertälje har ofta koll på vilka trender som gäller just nu. Försök undvika de trenderna för att om möjligt måla huset i en nyans du inte kommer att tröttna på lika fort. Du kan också tänka praktiskt: vitt är fräscht och snyggt, men kräver ett helt annat underhåll än ett grått eller varmgult hus.

Är det inomhus du vill måla om kan du underlätta för målaren genom att flytta undan alla möbler i god tid och se till att dammsuga och torka av i rummet så att det inte yr mer damm än nödvändigt. Dammigt kommer det att bli när målaren gör grundarbetet, men för mycket damm mår ingen bra av och dessutom blir det inte snyggt om det fastnar i färgen innan den torkat. Nya färger på väggarna ger ditt hem ett riktigt lyft. Välj gärna svanenmärkta eller miljömärkta färger, inte bara för miljöns skulle utan också för att det är den färgen du kommer att omges av och andas in. Att sätta din hälsa först är viktigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *