De bästa hantverkarna är de som kommer

Den som anlitat hantverkare vet att det kan vara en mardröm. De kommer, river ner och säger de ska komma tillbaka. De sa dock aldrig när och så går veckorna. När du ringer till dem så är det såklart imorgon de ska komma men de sa aldrig vilken morgondag. Så behöver det inte alls vara. Det gäller att hitta rätt i djungeln och det finns lite tips för att hitta rätt. Dessutom så kan det genom rätt taktik bli billigare än att bara ta första bästa offert. Det behöver inte vara bättre för att de är ett stort företag utan mindre är precis lika bra.

När du ska välja hantverkare

De bästa hantverkarna är de som kommer, gör jobbet ordentligt och som inte har dolda kostnader. Det hänger dock lite på dig också. När du ska anlita en hantverkare, tänk då först på vad du vill ha gjort. Inte luddigt om att du vill ha köket fixat utan specificera ner. En hantverkare kan aldrig göra ett bättre jobb än det den fått beställning på. Ta in flera offerter och jämför dem. En del kan ge dig ett prisförslag för hela jobbet och andra per timme. Oavsett så ska du begära en tidsplan så du vet att det inte kommer att ta månader. Var också realistisk, ett bra jobb tar tid. Ska du ha flera olika sorters jobb gjorda så välj ett företag som har ett brett utbud av tjänster.

Gör research

När du fått in lite olika offerter så kan det vara bra att begära referenser. Det absolut bästa kan vara att höra med vänner och bekanta om de anlitat hantverkare från det företaget. Det kan också vara bra att kolla över företagets ekonomi, du vill inte gärna att de ska gå i konkurs mitt i jobbet. Du har också rätt att klaga enligt konsumenttjänstlagen. För att du ska kunna nyttja ROT-avdraget så behöver företaget ha godkänd F-skattsedel. Det är såklart bra om företaget kan hjälpa dig med det administrativa kring ROT men det finns också bra instruktioner på Skatteverkets hemsida. Bra förberedelse lönar sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *