Ett rörande förhållande till VVS

VVS-montören kallas både nu och då för rörmokare eller rörläggare. Det första som man tänker på när man säger rörmokare är väl en medelålders karl i arbetskläder och fullt med verktyg i verktygsbältet, som rätar på ryggen efter att ha skruvat lite med något rör under vasken. Allas våra Mario och Luigi från tv-spelet Super Mario Bros är ju som bekant också rörmokare. Just VVS-montörer och då alltså rörmokare Stockholm kan man lätt få fram kontaktuppgifterna till över nätet, men att få tag på dem kan kräva något mer ihärdighet då de är väldigt upptagna.

Idag är det inte bara avlopp och rör som en rörmokare jobbar med. I takt med att tekniken gått framåt har också rörmokaryrket utvecklats och fått ett nytt namn. Rörmokare i Stockholm kan alltså bli VVS-montörer i Stockholm istället. Mario och Luigis kollegor i verkligheten springer inte runt i gröna rör, jagar svampar eller aktar sig för krukväxter. De sysslar istället med att reparera och installera VVS-anläggningar i alla möjliga sorters lokaler. Rörledningar är bara en liten del av det hela, idag handlar det om värmepumpar, elpannor, varmvattenberedare, solvärmesystem, klimatanläggningar, värmeelement, fläktar och så klart sanitetsporslin som toalettstolar, handfat, badkar, duschkabiner och liknande.

Rörmokaren har alltså blivit en riktig mångsysslare som ska ha koll på många av våra vitala hushållsanläggningar.

Det kan ju vara till nytta att hålla sig väl med personen som ska laga den trasiga värmepannan en kall januaridag och kanske bör man ha lite förståelse för att de jobbar så fort de kan. Leveranstider för beställningsvaror är inget de kan påverka hur mycket du än skriker och tjatar. Att slänga till dem en påse hembakta kanelbullar kan vara en trevlig gest för att visa att du uppskattar deras arbete och samtidigt visa din trevliga sida som kund. Nöjda kunder återkommer man mer än gärna till, så skulle varmvattenberedaren gå sönder senare kanske rörmokaren kommer ännu snabbare, om så bara för att få en god kanelbulle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *