Lägenhetsrenovering i Stockholm

Äger man en lägenhet och planerar att bo där länge, kan någon gång tankar uppstå kring att förnya, fixa, dona och renovera!

Mycket kan man göra på egen hand, åtminstone för den som är lite händig och praktiskt lagd. Annars kanske det inte är den bästa idén att spontant börja riva tapeter eller börja spackla för gamla borrhål, innan man tagit noga reda på vad och hur man faktiskt renoverar.

Ska du göra en lägenhetsrenovering i Stockholm är det läge att sondera marknaden för just lägenhetsrenovering på orten. Det finns mycket hjälp att få om du inte vill utföra arbetet själv. Det finns även en hel del inspiration på nätet och även i butiker.

Att planera är alltid det bästa oavsett område, och en lägenhetsrenovering kräver definitivt att man har tänkt till rejält. Det första att ta tag i är budgeten. Hur mycket får renoveringen kosta? Vad behöver du anlita proffsen till och vad kan du göra själv eller tillsammans med familj eller vänner?

Det andra är vilken stil du är ute efter. Den vita trenden (som verkar vara på tillbakagång nu), härliga brungröna toner med inspiration från naturen eller kanske lite flådigt Hollywood med guldkranar i badrummet och lyxigt kakel med glitter på badrumsväggen? Vad passar just i din bostad?

Ytterligare en sak att fundera över är hur viktigt det är att lägenheten har en viss nivå vad gäller standarden, om du en gång tänker sälja lägenheten. Är det viktigt för dig att få tillbaka en del av de investerade pengarna kan det vara klokt att fundera på det redan innan du renoverar. Väljer man en stil som kan tilltala många människor är det lättare att få lägenheten såld, än om du inreder med en mycket specifik stil.

Oavsett vad och hur du vill ha det, tänk till före!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *