Planerar ny tillbyggnation

Vi har länge haft planer på att bygga ut vårt sovrum med ytterligare ett rum ut mot gaten. I takt med att familjen ökar så känns det rimligt att börja prioritera ett större utrymme. Såsom vi bor nu fungerar till en början när barnet är litet men jag vet av erfarenhet att det kommer bli jobbigt i takt med att barnet blir äldre. Det är inte optimalt att påbörja ett byggprojekt med ett litet barn i huset det vet vi men samtidigt så känns det som att vi inte har så mycket till val. I juni tog vi beslutet och just nu håller vi på att förbereda allting. Vi har ju gjort renoveringar tidigare och det har alltid gått väldigt smidigt. Vi har haft tur med att anlita duktiga och seriösa byggare. Den här gången har det varit en helt annan historia. Att göra en tillbyggnad och att renovera köket har visat sig skilja sig en hel del, kommunen har varit värst att ha och göra med.

Krav på närvarande kontrollansvarig i Stockholm

Vi visste så mycket som att för att få göra en tillbyggnation i Stockholm så krävs det att man lämnar in en bygglovsansökan. Det är väl inte så komplicerat, tänkte vi. Jo du, utan några som helst byggkunskaper och än mindre koll på branschspråk så har det varit en mindre djungel att ro detta i hamn. Vi lämnade in en första bygglovsansökan där vi utgick från en mall vi hittat på internet som vi tyckte matchade det vi ville göra. Ekerö kommun, där vi bor, tyckte inte alls att den bygglovsansökan vi lämnat in var tillräcklig för att matcha deras krav. Vi blev rekommenderade att kontakta en professionell kontrollansvarig som kunde hjälpa oss väldigt tidigt i processen. Dels med att fylla i ansökan korrekt men också närvara under projektets gång i syfte att förebygga fel och kravställa gentemot byggföretaget. Sagt och gjort så kontakta vi en kontrollansvarig i Stockholm som kunde visa upp goda referenser och dessutom hade en rimlig prisbild.

Vi är fortfarande i stadie att ta fram en bygglovsansökan, den här gången med hjälp av en proffsig kontrollansvarig, som förhoppningsvis blir kommunen till belåtenhet. Gissar att det här är nyttig information för alla som befinner sig i samma situation som oss så jag ska försöka posta här så ofta som jag bara hinner!