Snickare i Södertälje

I Södertälje finns det flera fina, äldre trähus som påminner om ett lite mer städat Villa Villerkulla. Sådär lite oregelbundet, Astrid Lindgrenskt och med lagom mycket snickarglädje. Det byggs inte så många sådana hus i dag, eftersom många istället utgår från färdiga modeller när de ska smälla upp en villa. Det är tråkigt, även om det är begripligt eftersom det blir billigare och enklare så. Om man nu redan har en helt vanlig villa, men vill få den lite mer romantisk eller lekfull, kan man anlita en snickare södertälje och be om goda råd och hjälp att piffa upp huset.

En härlig veranda, gärna inglasad, är drömmen för många. Här kan man sitta tidiga vårdagar och sena höstkvällar, när det fortfarande är kyligt ute. Med fönstren fulla av pelargoner och med skira vita spetsgardiner, blir verandan en riktig sommardröm. Titta gärna på äldre hus och inspireras. Det här är ett roligt jobb för en snickare i Södertälje och hen kommer säkert att ge dig många tips och goda råd. Med äldre fönster och ett härligt trägolv med trasmattor på har du skapat dig en gammaldags känsla.

För att få till en riktig Pippi-känsla kan du låta bygga ett litet torn på huset. Det här kostar förstås en slant, speciellt om du behöver bryta upp taket, men tänk dig att sitta i tornet en ruskig novemberkväll och läsa skräcknoveller av H.P. Lovecraft och dricka te ur en kopp stor som en balja. För bästa effekt bör tornet förstås ha fönster åt alla håll. Här kan du ligga på golvet och titta ut genom fönstren och spana efter stjärnbilder.

Lite mindre projekt, om budgeten är tajt, är att bygga ett litet tak över entrén och att bygga fina blomsterlådor i trä att hänga under fönstren. Ett trappräcke i snirklig stil kan också det bli pricken över i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *