Varför det är bra att anlita en flyttfirma när man ska flytta

Att flytta är roligt, men det innebär också mycket arbete. Det insåg jag när jag skulle flytta första gången. Jag och min sambo hade precis köpt vår första lägenhet i Stockholm. Vi hade inte särskilt mycket pengar, och tänkte att vi kunde spara in på att inte anlita en flyttfirma som kunde hjälpa oss. Vi tänkte att vi, med hjälp av vänner och familj, helt säkert skulle klara av det själva.

Vi lockade våra vänner med pizza och öl, och en lördagsmorgon stod den brokiga samlingen utanför dörren. Vi började med de små sakerna, och det gick relativt smidigt. Köksredskap och böcker åkte ner i kartonger. Framåt lunchtid körde vi iväg de första kartongerna. Solen sken i Stockholm och alla var på gott humör. Efter att ha köpt och inmundigat pizzorna som vi hade lovat dem satte vi igång igen. Snart var alla de mindre föremålen nedpackade, och vi körde så många av kartongerna som möjligt till den nya lägenheten. Vi var utmattade men på gott humör. Nästa dag skulle vi ta de stora grejerna, bord, soffa, bokhyllor, säng… Ingenting som vi inte skulle klara.

Redan tidigt på söndagsmorgonen började problemen. Klockan sju på morgonen ringde en av kompisarna och meddelade att han hade feber och inte kunde komma. Det var inte hela världen, vi skulle klara det ändå. Men inte ens en halvtimme senare ringde nästa kompis, och berättade att barnvakten hade fått förhinder och eftersom han inte kunde få tag i någon annan med så kort varsel var också han tvungen att ställa in. Sen ringde pappa och sade att han var för trött efter gårdagen för att komma, och brorsan bestämde sig för att ta sovmorgon istället. Så nu stod vi där, jag, min sambo och de två återstående flytthjälparna, med en hyrd lastbil och en hel lägenhet fylld av tunga möbler som måste flyttas över halva Stockholm.

Låt oss säga att det blev en lång dag, och nästa gång tänker jag anlita en flyttfirma!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *